Monday, October 22, 2012

Nutella princes krofne

Danasnji recept nastao je kombinacijom dva recepta, Majinih krofnica i Nutella krema iz recepta Nougat princeze.


Nutella princes krofne

Krofne:
250 ml vode
125 ml ulja
prstohvat soli
3 kasicice secera
150 g brasna
4 srednja ili 5 manjih jaja

Fil:
1 l mleka
180 g secera
2 pudinga od vanile
4 kasike gustina
100 g Nutelle/eurokrema

1 slag
100 ml vode ili mleka



Priprema:
Za fil razmutiti prasak za puding, secer i gustin u malo mleka. Ostatak mleka staviti na vatru da prokuva. U provrelo mleko sipati smesu od pudinga i skuvati krem. Skinuti sa vatre, dodati Nutellu, izmesati da se istopi u toplom kremu a zatim povrsinu fila prekriti komadicem plasticne folije i ostaviti da se ohladi.

Ukljuciti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dva velika pleha obloziti papirom za pecenje.

Za krofne izmesati u serpici vodu, ulje, so i secer a zatim staviti na vatru da prokuva. Kad provri skinuti sa vatre i varjacom umesati brasno. Ostaviti smesu da se prohladi minut, dva a zatim varjacom ili mikserom umesati jedno po jedno jaje. Prebaciti testo u kesu za ukrasavanje torti ili spric pa na papiru u plehu istiskati malene gomilice testa.
Peci, u zagrejanoj rerni, oko 25 minuta (malo krace ili malo duze, u zavisnosti od velicine krofnica). Ne otvarati rernu! Ostaviti da se ohlade a zatim svaku preseci na dva dela.

Zavrsiti fil, umutiti slag sa mlekom ili vodom a zatim izmiksati i krem sa nutellom. Izmesati krem sa umucenim slagom i miksati dok se smese ne povezu. Prebaciti fil u poslasticarku kesu/spric za ukrasavanje i nafilovati donji deo krofnica. Poklopiti svaku krofnicu gornjim delom (kapicom), posuti secerom u prahu i posluziti.

Verzija za stampu


* Krem je za nijansu izmenjen, nougat puding zamenjen je pudingom od vanile a Baileys za mucenje slaga istom kolicinom mleka.

* Ako niste sigurni kad je najbezbednije da otvorite rernu (kad su princes krofne u pitanju) evo sta Maja kaze. "Krofne su gotove kad se dobro zarumene, i kad pukotine izgube svetlo žuti ton."

* Ovo je moja ulaznica za igircu "Ajme, koliko nas je". Domacica je Irena, a tema Nutella!


17 comments:

  1. Bas su krasne i sigurno jako fine s ovom kremom:)
    Inace volim princes krafne, tako da i ovo idu na listu:)

    ReplyDelete
  2. Kako si ih i dobro i spojila u jedan fin receptić.Divne slikice.

    ReplyDelete
  3. Divna ti je ulaznica! Ovo ću obavezno jednom isprobati. Joj, već se veselim vidjeti sve recepte s nutelom na jednom mjestu. Krasno su ti ispale princes krafnice!

    ReplyDelete
  4. Kako su lepe! Princes krofne u mojim mladim godinama bile su moja najbolj priljubljena slaščica. Krhko testo in čudovita krema. Te tvoje so z nutellino kremo. Kako bi pojedla vsaj eno... ne... dve. Iako se što više odričem slatkišama, take princeske želela bi napraviti.

    ReplyDelete
  5. princeze sa nutelom-divota! prekrasne su

    ReplyDelete
  6. Odlična je bila ovomesečna tema, a da mešam Nutelu krem e to se nikada ne bi setila. Violet ima božanstvene stvari. Jako su ti lepo ispale princeze!

    ReplyDelete
  7. Pozelis odmah da poneses celi tanjiric sa sobom!:))))

    ReplyDelete
  8. I izgledaju krasno, a i okusi su super :)

    ReplyDelete
  9. predivne su, nadjev s nutelom je odličan

    ReplyDelete
  10. Baš su slatke. Super ideja sa nutellom u nadjevu!

    ReplyDelete
  11. Oldična ideja, i super kombinacija :)

    ReplyDelete
  12. Samo sam iskoristila Violetinu ideju i isprobala Majine no fail krofnice i pokazalo se kao odlican spoj :) Drago mi je da vam se dopada!

    ReplyDelete
  13. There are long lasting ways to get the amazing middle you crave. These genius tips
    Will help you shed inches and pounds, banish the bloat, And feel even more gorgeous.
    we have very best advice for quickly shrinking your tummy. Here are the surprising

    5 Tips to a flat stomach

    Hello, skinny jeans! Stop making these 5 Major mistakes and you will finally lose your stubborn belly fat
    http://juicyabs.com
    http://www.facebook.com/5TipsToAFlatStomach?skip_nax_wizard=true

    ReplyDelete