Monday, October 22, 2012

Nutella princes krofne

Danasnji recept nastao je kombinacijom dva recepta, Majinih krofnica i Nutella krema iz recepta Nougat princeze.


Nutella princes krofne

Krofne:
250 ml vode
125 ml ulja
prstohvat soli
3 kasicice secera
150 g brasna
4 srednja ili 5 manjih jaja

Fil:
1 l mleka
180 g secera
2 pudinga od vanile
4 kasike gustina
100 g Nutelle/eurokrema

1 slag
100 ml vode ili mleka



Priprema:
Za fil razmutiti prasak za puding, secer i gustin u malo mleka. Ostatak mleka staviti na vatru da prokuva. U provrelo mleko sipati smesu od pudinga i skuvati krem. Skinuti sa vatre, dodati Nutellu, izmesati da se istopi u toplom kremu a zatim povrsinu fila prekriti komadicem plasticne folije i ostaviti da se ohladi.

Ukljuciti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dva velika pleha obloziti papirom za pecenje.

Za krofne izmesati u serpici vodu, ulje, so i secer a zatim staviti na vatru da prokuva. Kad provri skinuti sa vatre i varjacom umesati brasno. Ostaviti smesu da se prohladi minut, dva a zatim varjacom ili mikserom umesati jedno po jedno jaje. Prebaciti testo u kesu za ukrasavanje torti ili spric pa na papiru u plehu istiskati malene gomilice testa.
Peci, u zagrejanoj rerni, oko 25 minuta (malo krace ili malo duze, u zavisnosti od velicine krofnica). Ne otvarati rernu! Ostaviti da se ohlade a zatim svaku preseci na dva dela.

Zavrsiti fil, umutiti slag sa mlekom ili vodom a zatim izmiksati i krem sa nutellom. Izmesati krem sa umucenim slagom i miksati dok se smese ne povezu. Prebaciti fil u poslasticarku kesu/spric za ukrasavanje i nafilovati donji deo krofnica. Poklopiti svaku krofnicu gornjim delom (kapicom), posuti secerom u prahu i posluziti.

Verzija za stampu


* Krem je za nijansu izmenjen, nougat puding zamenjen je pudingom od vanile a Baileys za mucenje slaga istom kolicinom mleka.

* Ako niste sigurni kad je najbezbednije da otvorite rernu (kad su princes krofne u pitanju) evo sta Maja kaze. "Krofne su gotove kad se dobro zarumene, i kad pukotine izgube svetlo žuti ton."

* Ovo je moja ulaznica za igircu "Ajme, koliko nas je". Domacica je Irena, a tema Nutella!


17 comments:

  1. Bas su krasne i sigurno jako fine s ovom kremom:)
    Inace volim princes krafne, tako da i ovo idu na listu:)

    ReplyDelete
  2. Kako si ih i dobro i spojila u jedan fin receptić.Divne slikice.

    ReplyDelete
  3. Divna ti je ulaznica! Ovo ću obavezno jednom isprobati. Joj, već se veselim vidjeti sve recepte s nutelom na jednom mjestu. Krasno su ti ispale princes krafnice!

    ReplyDelete
  4. Kako su lepe! Princes krofne u mojim mladim godinama bile su moja najbolj priljubljena slaščica. Krhko testo in čudovita krema. Te tvoje so z nutellino kremo. Kako bi pojedla vsaj eno... ne... dve. Iako se što više odričem slatkišama, take princeske želela bi napraviti.

    ReplyDelete
  5. princeze sa nutelom-divota! prekrasne su

    ReplyDelete
  6. Odlična je bila ovomesečna tema, a da mešam Nutelu krem e to se nikada ne bi setila. Violet ima božanstvene stvari. Jako su ti lepo ispale princeze!

    ReplyDelete
  7. Pozelis odmah da poneses celi tanjiric sa sobom!:))))

    ReplyDelete
  8. I izgledaju krasno, a i okusi su super :)

    ReplyDelete
  9. predivne su, nadjev s nutelom je odličan

    ReplyDelete
  10. Baš su slatke. Super ideja sa nutellom u nadjevu!

    ReplyDelete
  11. Oldična ideja, i super kombinacija :)

    ReplyDelete
  12. Samo sam iskoristila Violetinu ideju i isprobala Majine no fail krofnice i pokazalo se kao odlican spoj :) Drago mi je da vam se dopada!

    ReplyDelete
  13. I am regular visitor, 안전토토사이트 how are you everybody?

    This post posted at this web page is truly good.

    ReplyDelete